Vi välkomnar ytterligare en kollega till INVOLVUS. From 1 Aug ansluter Jesper Sipola till vårt Örebro-kontor. Lär känna Jesper i nedanstående intervju.

Hur länge har du arbetat på INVOLVUS?

Jag startar officiellt 1/8 2023, men finns redo för kontakt från 5/6.

Vad jobbade du med innan du kom till INVOLVUS?

Senast kommer jag från en roll som systemägare med huvudfokus på verksamhetssystem från Microsoft med tillhörande leverantörsansvar på ett IT-företag i Örebro. Innan dess har jag arbetat såväl som leverantör av ekonomisystem, som Controller på ett större företag inom gruvindustrin.

 

 Varför har du valt att jobba på INVOLVUS?

Till att börja med vill jag säga att företag och organisationer behöver hänga med i den rekordsnabba utvecklingen som digitaliseringen medför, och även få chansen att skilja på kostnad och investering i samma ekvation.

Jag vill lyfta fram tre delar.

  • Jag har både sett och upplevt ovanstående behov själv ute i verkligheten, och den kompetens INVOLVUS kan erbjuda i kombination av att vara oberoende i sin rådgivning, projektledning och i ett IT-ansvar är unikt i Sverige.
  • Mitt arbete på innebär också att jag får chansen att sätta Örebro på INVOLVUS-kartan vilket känns oerhört inspirerande.
  • Slutligen har jag ett stort förtroende för den genomarbetade metoden som alla INVOLVUSare genom åren har arbetat fram.

Berätta kort om INVOLVUS arbete på företag & organisationer?

Det är varierande beroende på storlek och bransch, men primärt har vi 3 olika roller.

Vi verkar som oberoende strategiska rådgivare och går in med kompetens på den digitala resan. Detta kan vara tillsammans med en IT-chef/avdelning, alternativt att vi tar ett IT-ansvar på företag som inte har någon egen funktion kopplat till IT/Tech.

Mycket handlar om att kartlägga och ta fram en plan utefter företagets övergripande mål, som sedan kan användas framåt för att stödja verksamheten, fortsätta vara konkurrenskraftiga, men också att vi fokuserar på rätt saker gällande investering och effektivisering. Vi arbetar också som projektledare i många av de aktiviteter som tas fram i planen.

När är det som mest kul och givande på jobbet?

När jag känner utveckling och allra helst tillsammans med flera. Ordet tillsammans är centralt för mig som gammal lagidrottare.

När känner du att du gör störst nytta för kunden?

Jag tror jag tillför som bäst när jag får vara proaktiv, när jag får utmana och tillsammans med kunden lyfter blicken och tar in nya perspektiv. Perspektiv som i praktiken kan innebära en tydligare strategisk plan inom IT-området, sparade kronor i månatliga licenser och/eller nya tidsbesparande funktioner i befintliga applikationer.

Varför bör företag och organisationer välja att jobba med oss?

Den mångåriga erfarenheten som inkluderas i vårt erbjudande ser jag som svårslagen. Och med risk för att uttrycka en klyscha – men vi har gjort det förut vilket är en stor trygghet för våra kunder.

Vad har du för fritidsintressen?

För en handfull år sedan hade jag svarat idrott för hela slanten. Nu är det ersatt av både familjeliv, äventyr i naturen, men när tid finnes kan det dyka upp både fotboll och trav på skärmen.

Favoritmusik?

Jag lyssnar helst på akustisk musik, med undantag för svensk pop när jag känner för att sjunga falskt.😊

Har du någon okänd talang?

Är nyfikenhet en talang? Jag tror inte det. Men jag svarar nyfikenhet ändå. Och jag är envis också.

Vad är ditt nördigaste intresse?

Jag kan se mig själv som lite spretig och ombytlig i mitt nörderi. Ett exempel är när jag följde trenden om att brygga egen öl. Jag vet inte hur många timmar jag lade på att skapa ett varumärke med tillhörande profilprodukter som komplement till själva bryggandet. Jag visste att det skulle tillföra något extra när jag serverade första ölen till nära och kära. Efter ett par batchar hittade jag ett nytt ämne att nörda ner mig i – därav spretig och ombytlig.

 

Om INVOLVUS:

INVOLVUS är en oberoende rådgivare inom IT och Digitalisering. Vi förstärker företagens kompetens och driver förbättringar samt besparingar utefter verksamhetens uppsatta mål.

Med lång erfarenhet  fungerar vi som rådgivare på kundens sida. Våra uppgifter varierar men vi arbetar med att bland annat analysera behov, inspirera och genomföra affärsdrivande lösningar på operativ och strategisk nivå.