Uppfyller din organisation NIS2-direktivet?

Vi på INVOLVUS är stolta över vårt nya samarbete med Insatt – ett snabbväxande företag som utmanar och förändrar den konservativa juristbranschen. Insatt har lång erfarenhet som bolagsjurister från såväl globala koncerner som entreprenöriella tillväxtbolag.

Tillsammans erbjuder vi en omfattande GAP-analys för att säkerställa att din organisation uppfyller NIS2-direktivet.

 

Varför Vårt Samarbete är Oslagbart

”Som VD för INVOLVUS så känner jag att Insatt kan ge oss en höjd vad gäller den juridiska biten mot våra kunder och att vi kan stödja Insatts kunder med vår kompetens kring alla de delar som rör IT med inriktning mot verksamhet, processer och strategier. Detta för att ge kunderna en enklare framdrift i beslut som måste tas. Samarbetet ger både INVOLVUS kunder och Insatts kunder genvägar”, berättar Fredrik Svantesson, VD på INVOLVUS” 

“Vi är otroligt glada över att kunna presentera vårt samarbete med INVOLVUS. Genom att kombinera vår expertis kan vi erbjuda en komplett lösning som hjälper företag att navigera de komplexa kraven i NIS2-direktivet. Vi ser fram emot att hjälpa våra kunder att stärka sin säkerhet och regelefterlevnad”, fortsätter Anna-Lena Isaksson, VD Insatt Group och grundare

GAP-analys – En Helhetslösning

Genom att kombinera våra expertområden kommer INVOLVUS och Insatt att kunna erbjuda en helhetslösning som täcker både tekniska och juridiska aspekter av informationssäkerhet.

Vår gemensamma GAP-analys syftar till att förstå om ni uppfyller de juridiska kraven som ställs genom NIS2 samt att ge en detaljerad översikt av status på din organisations nuvarande informationssäkerhetsarbete.

Om Insatt

Insatt är ett snabbväxande företag som utmanar och förändrar den konservativa juristbranschen. Vi är bolagsjuristerna för dig som vill att leveransen ska vara krispig – inte ”å ena sidan och å andra sidan” i dokument som aldrig tycks vilja ta slut. Vi är bolagsjuristerna för dig som vill att relationen med en jurist ska vara avspänd och lättillgänglig – inte stolpig och stel. Vi är bolagsjuristerna för dig som vill ha en jurist som arbetar nära och lär känna er verksamhet – inte någon som jobbar med ”one fits all”-lösningar. Vi är helt enkelt bolagsjuristerna för dig som är trött på juristbranschen.

Våra erbjudanden

1. Initial bedömning

Omfattas ni eller era kunder av NIS2? INVOLVUS och Insatt hjälper er med en initial analys.

 

2. Workshop med Gap-analys

Vi utbildar kring kraven i NIS2 och hjälper er att identifiera vilka delar ni har på plats och vad som saknas, vilket sammanfattas i en GAP-analys. Analysen görs både utifrån legala och informationssäkerhetsmässiga krav.

 

3. Implementation

Vi stöttar er hela vägen! INVOLVUS bistår med att bearbeta handlingsplanen utifrån IT-säkerhetsperspektivet medan Insatt bland annat kan hjälper er med dokumentation, avtalsinventering, rutiner och processer.

Fördelar med Vår GAP-analys

 

  • Omfattande insikt: Få en klar bild av din verksamhets nuvarande säkerhetsstatus och NIS2-efterlevnad.
  • Skräddarsydda lösningar: Våra rekommendationer är anpassade efter din organisations specifika behov och förutsättningar.
  • Framtidssäkerhet: Genom att implementera våra rekommendationer kan du känna dig trygg med att din organisation är skyddad och följer lagkraven.

Slutsats

NIS2-direktivet representerar ett viktigt steg framåt för att skydda kritisk infrastruktur och säkerställa att EUs medlemsländer är väl förberedda för att hantera cyberhot. För organisationer inom de berörda sektorerna innebär detta att det är nödvändigt att noggrant följa direktivets krav och implementera robusta säkerhetsåtgärder. Även organisationer som inte träffas direkt men vars kunder träffas av NIS2-direktivet bör vidta åtgärder för att gå sina kunder tillmötes nu när kraven på leveranskedjan förstärks.

Genom samarbetet mellan INVOLVUS och Insatt kan vi hjälpa din organisation att navigera NIS2-kraven och säkerställa att ni både uppfyller lagkraven och är väl skyddade mot cyberhot.

Kontakta oss

Är du redo att ta din organisations informationssäkerhet och NIS2-efterlevnad till nästa nivå? Kontakta oss idag för att boka en initial bedömning, workshop med Gap-analys eller varför inte stöd med implementationsdelen. Upptäck hur INVOLVUS och Insatt kan hjälpa dig att skydda din verksamhet.

Fredrik Lindholm

INVOLVUS

Oberoende Rådgivare

fredrik.lindholm@involvus.se

070-733 39 23

INVOLVUS startades 2011 med en ambition att erbjuda oberoende rådgivning inom IT. Våra kunder använder vår kunskap, erfarenhet och breda kontaktnät för en långsiktig hållbar utveckling av sin verksamhet där IT är ett stöd. Vi på INVOLVUS har lång erfarenhet och tidigare tjänster har varit inom försäljning, leverans och ledningsarbete i IT-branschen. Vi har idag kontor i Uppsala, Stockholm, Örebro, Karlstad, Göteborg, Borås, Varberg och Helsingborg, men har som mål att växa över hela landet. Vi ger företag möjlighet att genom oss öka kompetensen inom den egna IT-funktionen.