I Fredags var Peter Ingerstam iväg och lyssnade på Åsa Zetterberg på Falkenbergs näringslivslunch, läs hans reflektion av dagen här!

Åsa Zetterberg, tidigare CDO för regeringen, höll en föreläsning på Falkenbergs näringslivslunch i fredags. Peter Ingerstam från oss på INVOLVUS deltog och lyssnade.

Åsa berättade om hur det i framtiden kommer behöva tillsättas runt 530 000 nya tjänster inom stat, kommun och landsting. Just denna typ av kompetens kommer bli svår att tillsätta, därför behöver vi använda digitaliseringen för att effektivisera och utveckla dessa tjänster.

Dagens utmaningar handlar om att skapa nya tjänster och nyttja de tjänster som finns tillgängliga för att bli mer effektiva och skapa nya möjligheter. Vissa branscher har större behov av utveckling och digitalisering, inom såväl den offentliga sektorn men även i den privata.

Under föreläsningen berättade Åsa om hur viktigt Artificiell Intelligens (AI) kommer bli i framtiden. Många tror att AI kommer bli större än vad internet var när det kom. Åsa pratade även om förutsättningar för att lyckas med AI tjänster, dessa får bäst effekt när det finns tydliga mönster och igenkänning. Åsa har även varit med och tagit fram en utbildning inom AI som är gratis, och som både hon och vi tipsar alla som är nyfikna om!

Vill ni veta mer om hur ni kan effektivisera er verksamhet genom utvecklade digitala processer?
Vi på INVOLVUS erbjuder oberoende rådgivning och hjälper er hitta lösningar för era utmaningar!

Hör av er så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa just er verksamhet,